Zin of Onzin

 

 

Deze pagina is altijd  under-construction.gif (22275 bytes)

 

 

Mocht jij iets hebben wat je op deze pagina gepubliceerd zou willen zien, e-mail het de webmaster even. Dan beslist een deskundige jury over jouw inbreng. Over hun oordeel kan niet worden gecorrespondeerd.
 

De vakantiehater

Net als iedereen honden lief hoort te vinden, is het tegenwoordig verplicht om bij het woord "vakantie" uitbundig "leuk" te roepen. En net als de minderheidsgroep van hondehaters met de nek wordt aangekeken, hebben vakantiehaters ook te maken met discriminatie. Zo worden zij steevast getrakteerd op uitlatingen als "jij kan zeker nergens van genieten", "voel je je zo minderwaardig dat je jezelf niks gunt?", "bij jullie in de familie is iédereen zeker workaholic" of meer van dat soort gepsychologiseerde gebakken lucht. Ook wordt de vakantiehater stelselmatig op het matje geroepen om zich voor zijn afkeer te verantwoorden met vragen als "ga je uit principe niet?", "heb je als kind een vakantie-trauma gehad?" of "gebruik je jouw vakantiehaat als machtsmiddel tegen je partner?". Direct of indirect, expliciet of impliciet, openlijk of heimelijk wordt de vakantiehater verketterd als een geestelijk mismaakt persoon. En eerlijk gezegd haat ik mensen die minderheden niet eens het licht in de ogen gunnen. Daarom breek ik een lans voor de vakantiehater en probeer zijn gedachten wereld inzichtelijk te maken zodat de massa in Nederland de door hun geroemde eigenschap van tolerantie ook eens in de praktijk kan toepassen. Statistisch gezien is de vakantiehater vaker man dan vrouw, vaker een volwassene dan kind en vaker werkend dan in de bijstand. Hij koestert alles wat hem een gevoel van thuis geeft en is zich zeer bewust van al het "kleine" in het dagelijks leven dat juist zo "groots" is. Zo kan hij intens genieten van de warmte van zijn eigen bed, de viooltjes in zijn eigen tuin en de bootjes die voorbij varen, terwijl hij met zijn fiets bij de ophaalbrug staat te wachten. Maar het meest genieten doet de vakantiehater door actief te zijn. Zijn werk is zijn hobby. Het maakt niet uit of hij nu een huis metselt, een maaltijd kookt of zijn auto poetst, als hij maar iets te doen heeft wat iets toevoegt aan het leven van alledag. In tegenstelling tot de ABNO (Algemeen Beschaafd Nederlandse Opvatting) is de vakantie hater niet wars van andere culturen, exotisch eten of avontuurlijke reizen. Maar hij weet als geen ander dat alles wat van ver komt, ook dichtbij huis te vinden is. Boeken, films, restaurants, muziek en toneel geven hem genoeg buitenlands voer om zijn liefde voor het binnenland te kunnen relativeren. De keren dat hij door toeval, dwang of een ander willen plezieren toch op vakantie gaat, wordt hij getroffen door een intens gevoel van leegte en zinloosheid en denkt: "met al die vreemdelingen die geen deel uitmaken van mijn leven heeft het ook geen zin relaties aan te knopen; qua comfort, gezelligheid en veiligheid moet ik altijd inleveren; en de kiekjes die mijn partner neemt zijn altijd van gebouwen en vergezichten die iedereen de dag daarna weer vergeten is". Kortom de vakantiehater is een zonderling; maar wel een zonderling met karakter. HIJ HOEFT GEEN VAKANTIE VAN ZIJN LEVEN, ZIJN LEVEN IS VAKANTIE.

 

pinguin

musicaal beessie

???????

iek schrikkkkkkkkkkkk

tweety

iets van jou

???????

 

SAAB SUITE

opera in 3 bedrijven

voor 8 SAAB's

 

start de saabopera

Rob in zijn vrachtwagen door de Frejuz-tunnel tussen Frankrijk en Italie

 

START HET FILMPJE

 

Vracht of Luxe auto

ra-ra vrachtwagen of luxewagen???

SAAB puppies

SAAB puppies

 

Daf trapauto

trapauto met ketting aandrijving

van vriend Rob

 

WATER

Uit ons raam kijkend zie ik de sloot. Hij "stroomt" bij een straffe noord-ooster zo de keuken in. De donkere golfjes rollen achter elkaar aan. Wie het eerst binnen is............... Twaalf uur later is deze golvende massa verstilt tot een roerloze gladde vlakte met hier en daar prachtige waaiers van de ijskoude vorst.!  Zo boeiend is het water in de sloot. De ene dag bijna zacht groen als de zon er op schijnt en dan weer dreigend zwart. Is dit opkomend slecht weer.?  Zelfs de golfjes kunnen van het ene op het andere moment veranderen van een soort kleine kuiltjes tot achter elkaar aan rennende ribbels. Zelden staat het water stil als een gladde spiegel, maar zelfs dan is dat zo prachtig dat je er zelf ook stil van wordt. Het is zo'n luxe om na een warme dag even op de steiger te zitten met je benen bungelend in het koele water of helemaal niks doen en met een wijntje in de hand genietend van de avond-rust, stil starend over het water.

Overdenking van Marieke.!!!!

 

Volvo van vriend Roland

vriend Roland reed Volvo

is inmiddels timmerman geworden

John zijn bus

vriend John zijn bus

 

John zijn werkplek

vriend John zijn werkplek

 

interieur van John zijn luxe touringcar

interieur van vriend John zijn "bussieness klas" bus

Deze royal business class bus is inclusief first class chauffeur voor al Uw uitjes te reserveren via de Web Master

Jack's Daf

         Grootte vriend Jack rijdt Grootte DAF

de brandweer kent geen problemen

Wilco rijdt MAN (blindend by the light)

Wilco kreeg een nieuwe MAN van zijn baas.

 

 

 
 

 

 

Home